PostHeaderIcon 200 concurenti, 74 premianti si 1000 de persoane participante la editia a II-a a Concursului National Boem Club Musica Mundi

 

Editia a II-a a Concursului National “Musica Mundi” a reunit in cele 4 zile de concurs 200 de concurenti – copii, adolescenti si adulti – care studiaza muzica in sistem privat si 1000 de persoane participante care i-au ascultat si incurajat prin aplauze. Concursul a avut loc anul acesta in perioada 15-23 noiembrie, la sediul Scolii de Muzica Boem Club din Dorobanti.

 

Competitia s-a incheiat cu Gala Concursului National Musica Mundi, desfasurata la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani, la care au fost invitati sa participe toti concurentii inscrisi in concurs. La acest eveniment au fost inmanate premiile celor 74 de premianti de la toate categoriile de concurs, iar castigatorii Marilor Premii la sectiunile canto si pian si castigatorii premiilor I de la toate sectiunile si categoriile au interpretat cate o piesa din repertoriul pentru concurs, spre incantarea celor aproximativ 300 de persoane prezente la eveniment.

 

Cei prezenti au putut asculta si interpretarile unor membri de seama ai juriilor, precum: Analia Selis (Presedintele Juriului – Sectiunea Canto), Razvan Dragnea (Presedintele Juriului – Sectiunea Pian, Pianist, Profesor de pian), Tudor Niculescu Mizil (Presedintele Juriului – Sectiunea Chitara, Chitarist, Profesor de chitara), Alexandru Ciobanu (Membru al Juriului – Sectiunea Pian, Pianist, Profesor de pian) si Antonela Barnat (Membru al Juriului – Sectiunea Canto, Solista de opera, Profesor de canto). Gala Concursului National Musica Mundi s-a incheiat cu un cocktail in cadrul caruia participantii au putut schimba impresii despre competitie.

 

Castigatorii au primit diplome, medalii de aur, argint sau bronz sau trofee, si premii variate constand in: locuri in tabara de ski pentru prescolari, CD-uri cu soft educational pentru copii, invitatii la spectacole, la piese de teatru, la cinema, la concerte de muzica clasica, abonamente la lectii de matematica interactiva, instrumente muzicale, vouchere pentru cine la restaurant, invitatii la locuri de joaca, carti si CD-uri despre mari muzicieni, vouchere pentru produse naturiste etc.

 

„Editia a II-a a Concursului National Musica Mundi a avut un nivel de competitie si mai ridicat decat anul trecut, cu o segmentare a categoriilor de varsta mai detaliata si cu un numar de participanti mai mare. Daca la prima editie de anul trecut s-au inscris aproximativ 160 de persoane, anul acesta am ajuns la 200 de participanti de toate varstele. Ne bucuram ca am reusit sa cream un cadru muzical competitiv, amplu si profesionist pentru o varietate de varste si instrumente, o gala-spectacol a laureatilor si ca Musica Mundi a ajuns o competitie de referinta pentru muzicienii amatori, asteptata de la an la an cu nerabdare”, a declarat Claudia Atanasoae, General Manager, Scoala de Muzica Boem Club.

 

„Din punctul meu de vedere, organizarea Concursului National Musica Mundi a fost impecabila; eu stiu cat efort se ascunde in spatele unui astfel de eveniment si cat de greu este sa coordonezi o scoala de muzica, eu avand in trecut un astfel de business, si de aceea apreciez si mai mult existenta unui astfel de concurs destinat muzicienilor amatori de toate varstele”, a precizat Analia Selis – Presedintele Juriului – Sectiunea Canto.

 

„La Categoria Pian competitia a fost una foarte interesanta, cu un nivel ridicat al concurentilor, comparabil cu cel al elevilor care studiaza intensiv muzica in scolile de stat. Ideea organizarii unui astfel de concurs este una laudabila”, a declarat Razvan Dragnea, Presedintele Juriului – Sectiunea Pian, Pianist, Profesor de pian.

 

„Am ramas impresionat de faptul ca au fost si adulti care au participat la acest concurs si este de admirat faptul ca pe langa joburile lor aloca timp si altor activitati precum cantatul la chitara”, a marturisit Tudor Niculescu Mizil, Presedintele Juriului – Sectiunea Chitara, Chitarist, Profesor de chitara.

 

„Initiativa organizarii acestui concurs este binevenita, intrucat prin intermediul unei astfel de competitii, copiii se pot afirma si se pot dezvolta din punct de vedere artistic. Nivelul concurentilor la unele categorii de varsta a fost unul foarte ridicat”, a mentionat Antonela Barnat, Membru al Juriului – Sectiunea Canto, Solista de opera, Profesor de canto.

 

Concursul National “Musica Mundi” este cel mai amplu concurs destinat muzicienilor amatori (copii, adolescenti si adulti) care studiaza muzica in sistem privat, cu varsta minima de 4 ani si fara limita superioara de varsta. Competitia este organizata de cea mai mare scoala privata de muzica din Romania, Scoala de Muzica Boem Club.

 

Copiii si adolescentii pasionati de muzica s-au putut inscrie in concurs la urmatoarele sectiuni de instrumente: pian – nivel incepator sau avansat (pentru grupele de varsta pana in 6 ani inclusiv, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-18 ani), chitara (pentru grupele de varsta pana in 6 ani inclusiv, 7-9 ani, 10-14 ani si 15-18 ani), vioara (pentru grupele de varsta pana in 6 ani inclusiv, 7-9 ani, 10-14 ani si 15-18 ani), canto (pentru grupele de varsta pana in 6 ani inclusiv, 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani). Adultii (peste 18 ani) au putut concura la urmatoarele 2 sectiuni: canto si instrumental (pian, chitara, vioara, violoncel, saxofon).

 

Scopul Concursului National „Musica Mundi” a fost popularizarea in randul copiilor, tinerilor si adultilor a cantatului la un instrument sau cu vocea si incurajarea tuturor amatorilor de a-si dezvolta aptitudinile si abilitatile muzicale.

 

PARTENERI:

Creative PR, PitiClic, Progressive Sports, Teatrul Evreiesc, Gasca Zurli, The Light Cinema, Matematica Interactiva, Rapsodia, Restaurant 18 Lounge, Zorky’s Planet, Floraria Bella Rosa, Editura Litera, Plafar, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie, Tymbark, Liliac Wine si Teatrul National.

 

 

PARTENERI MEDIA:

Radio Itsy Bitsy, Agerpres, Amos News, Sapte Seri, B24kids, Senso TV, Ultima Ora, Observator Cultural, Revista Arhitectura, Arhitext, Romania Journal, ADZ- ziar in lb germana, www.clopotel.ro, www.copilul.ro, www.suntparinte.ro, www.bucuresteni.ro, www.roportal.ro, www.romaniapozitiva.ro, www.autentici.ro, www.calendarulmagic.ro, www.macmamckids.ro, www.gokid.rowww.bestmusic.ro.

Luni, 24 noiembrie 2014

 

Despre Scoala de Muzica Boem Club

 

Cu o experienta de 5 ani in sustinerea lectiilor de muzica si o echipa de 30 de profesori de muzica absolventi de Conservator cu experienta in predare, Scoala de Muzica Boem Club este prima si cea mai mare scoala de muzica din Romania.  Prin calitatea lectiilor de muzica oferite, prin numarul de cursanti si de profesori, prin oferta educationala vasta, prin proiectele muzicale proprii si proiectele educationale la care participa, prin concertele, preselectiile, concursurile, auditiile, bursele educationale si spectacolele organizate, Boem Club este liderul scolilor de muzica private, sustinand cu succes inca din 2009 lectii de muzica de grup si lectii de muzica individuale pentru copii sau adulti.

 

Persoana de contact pentru detalii suplimentare:

Denisa PETREAN- PR Specialist

Telefon: 0768 300 396

E-mail: denisa.petrean@boemclub.ro

 
 
 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categories
Links: